Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo

O e-Javnim ovlastima

Jedna od temeljnih zadaća Hrvatske gospodarske komore je obavljanje javnih ovlasti utvrđenih zakonom. Samim time, potvrde, uvjerenja i druge isprave koje Hrvatska gospodarska komora izdaje u izvršavanju javnih ovlaštenja imaju karakter i značaj javnih isprava.

Platformom Digitalna komora nastojimo unaprijediti razinu usluge Hrvatske gospodarske komore i poboljšati suradnju sa svojim članicama. Upravo zato uveli smo mogućnost digitalnog ishođenja javnih ovlasti.

Više informacija o pojedinoj ovlasti možete pronaći u izborniku, a kod određenih javnih ovlasti biti će moguće putem Digitalne komore podnijeti zahtjev za izdavanje potvrde ili dozvole. Vaš ispunjeni obrazac i potrebnu dokumentaciju u tom ćemo slučaju obraditi u najkraćem mogućem roku te ćete potvrdu ili dozvolu dobiti u vlastiti korisnički pretinac. Kod ovlasti gdje je fizički dokument nužan, digitalnim putem biti će moguće predati zahtjev za njenim izdavanjem.

Digitalna komora omogućava i uvid u registre i imenike u sklopu javnih ovlasti, kao i podnošenje zahtjeva za upis u iste. Jednako tako, sustav omogućava i prijavu na ispite u sklopu javnih ovlasti Hrvatske gospodarske komore, a u budućnosti i polaganje ispita u potpunosti putem Digitalne komore.