Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo

Seminar o novom uvoznom sustavu HRAIS 2, Zagreb, 19.12.

Sektor za promet Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Carinskom upravom RH organizira HRAIS 2 seminar, koji će se održati u ponedjeljak, 19. prosinca u 11 sati, u HGK u Zagrebu, na adresi Rooseveltov trg 2, 10000 Zagreb.

Datum objave: 15. Studeni 2022.
Slika

"Seminar Novi uvozni sustav -HRAIS 2"

-U skladu s odredbama Uredbe (EU) br. 952/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 9. listopada 2013. o Carinskom zakoniku Unije (SL L 269, 10. listopada 2013.), te Provedbene odluke Komisije (EU) 2019/2151  оd 13. prosinca 2019. o uspostavi programa rada u pogledu razvoja i uvođenja elektroničkih sustava iz CZU-a   (SL L 325 od 16. 12. 2019.)  carinske službe država članica EU-a dužne su  na temelju dizajn i funkcionalnih zahtjeva dovršiti novu informatičku aplikaciju i pustiti ju u produkciju 1. siječnja 2023. godine.

Predavači će upoznati slušatelje s novostima koje novi uvozni sustav HRAIS2 donosi te razlikama u odnosu na sustav koji se koristi od 2013. – HRAIS.

Seminar je namijenjen gospodarskim subjektima koji se bave uvozom roba iz trećih zemalja te gospodarskim subjektima koji se bave poslovima carinskog zastupanja (tzv. špediteri) u Hrvatskoj“

 Predavači na HRAIS 2 seminaru su: Melita Buljan i Branka Tuđen.

Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, sudjelovanje je uključeno u članarinu, dok je za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice cijena 750,00 kuna (99,542 EUR) po polazniku.

Nakon što se prijavite preko obrasca, kontaktirat će vas Sektor za promet HGK i putem e-pošte vam dostaviti predračun.

Molimo da se svaki polaznik prijavljuje zasebno i sa svoje e-adrese kako bismo nakon završene edukacije mogli dostaviti elektroničku potvrdu o sudjelovanju.

Prijava sudjelovanja je obavezna preko obrasca, najkasnije do četvrtka, 15. prosinca, do 12 sati.

Prilikom prijave, u obrascu možete postaviti pitanje kako bi se predavači mogli bolje pripremiti za odgovore. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke o prijavi za sudjelovanje na seminaru

Napomena: broj mjesta je ograničen i seminar se ne prenosi online.

Molimo vas da nam javite ako odustanete od sudjelovanja na seminaru nakon što ste se već prijavili kako bismo oslobodili prostor za one koji žele sudjelovati, a ne uspiju se prijaviti ili su premašili dozvoljeni broj sudionika.

UVJETI OTKAZIVANJA: Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu ssubotic@hgk.hr, najkasnije do četvrtka, 15. prosinca, do 12 sati. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. Uplatom iznosa za sudjelovanja polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.