Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo
e-financiranje-icon Created with Sketch.

Natječaj na e-Savjetovanju: Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija

Ministartsvo kulture i medija objavilo je na e-Savjetovanju nacrt Uputa za prijavitelje poziva za dodjelu bespovratnih sredstava: „Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija" u iznosu od 33.180.702,10 EUR / 250.000.000,00 HRK.

Datum objave: 05. Travanj 2023.
Slika

Dana 29. ožujka 2023. godine, Ministarstvo kulture i medija uputilo u javno savjetovanje novi izmijenjeni Nacrt Uputa za prijavitelje Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija".

Pozivom će se poslovnim subjektima u području kulturnih i kreativnih industrija omogućiti jačanje kapaciteta za prilagodbu poslovanja novom regulatornom i zakonodavnom okviru jedinstvenog digitalnog tržišta s ciljem održivog razvoja.

Cilj poziva je jačanje kapaciteta kulturnih i kreativnih industrija za poslovanje na jedinstvenom digitalnom tržištu u skladu s novim regulatornim i zakonodavnim okvirom te razvoj novih inovativnih proizvoda i usluga što će doprinijeti kulturnoj i medijskoj raznolikosti i pluralizmu.

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva od 33.180.702,10 EUR / 250.000.000,00 HRK , osiguran je u državnom proračunu RH iz Mehanizma za oporavak i otpornost u sklopu NPOO.

Savjetovanje je otvoreno do 13. travnja 2023. godine, a istome možete pristupiti putem poveznice: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=21060 

Više informacija o Nacrtu Poziva nalazi se u privitku.