Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo
e-financiranje-icon Created with Sketch.

3. natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava programa Business Development and Innovation Croatia

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa "Business Development and Innovation Croatia",

Datum objave: 12. Prosinac 2022.
Slika

Treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz programa "Business Development and Innovation Croatia", za područja inovacija zelene industrije i plavog rasta (Green Industry Innovation i Blue Growth), objavljen je 23. studenoga 2022. godine, i bit će otvoren do 31. siječnja 2023. godine do 14:00 sati.

Program se financira iz norveške darovnice, te je dio financijskog mehanizma europskog gospodarskog prostora (EEA - European Economic Area) i Norveškog financijskog mehanizma (EEA and Norway Grants).

Područja koja se mogu financirati ovim programom odnose se na inovativne tehnologije, procese i usluge, održivi razvoj poslovanja, "ozelenjivanje" postojećeg poslovanja i poslovnih procesa kao i razvoj i implementaciju inovativnih proizvoda i usluga. Projektne aktivnosti moraju biti dovršene do 30. travnja 2024. godine.

Iz ovog programa u razdoblju 2014. – 2021., hrvatskim privatnim tvrtkama za financiranje njihovih projekata iz navedenih područja dodijeljeno je više od 19 milijuna eura, a u trećem pozivu hrvatskim poduzetnicima je na raspolaganju nešto više od šest milijuna eura.

Više informacija kao i detaljne upute za prijave poduzetnika na natječaj te prijavni obrasci dostupni su na mrežnim stranicama upravitelja fonda, Innovation Norway.

Uz navedena sredstva, potencijalnim podnositeljima projektnih prijedloga koji se planiraju realizirati u suradnji s norveškim partnerima na raspolaganju su i sredstva za podršku putovanja, a detaljnije informacije o potpori dostupne su ovdje.

Službeni kontakt za sve eventualne upite je putem elektroničke pošte: CRO.innovation@innoivationnorway.no, uz napomenu kako je službeni jezik za sve upite engleski.

Detaljnije informacije dostupne su na poveznici: https://hgk.hr/treci-natjecaj-za-dodjelu-bespovratnih-sredstava-iz-programa-business-development-and-innovation-croatia-otvoren-je-do-31-sijecnja-2023 

Izvor: HGK