Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo
e-financiranje-icon Created with Sketch.

Održana je edukacija poslovnog sektora na temu: "Priprema i prijava EU projekata"

Datum objave: 01. Prosinac 2021.
Slika

Centar za inovacije i EU projekte održao je, u suradnji sa Županijskom komorom Zagreb, online edukaciju na temu "Priprema i prijava EU projekata". Edukacija je održana 30. studenog 2021 godine.

Republika Hrvatska će u novom operativnom razdoblju 2021. – 2027. imati na raspolaganju preko 24 milijarde EUR-a bespovratnih sredstava. Kako bi poduzetnike što bolje pripremili za nadolazeće natječaje održana je edukacije o Pripremi i prijavi projekata na EU natječaje. Polaznike se najprije informiralo o prilikama u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) kao i Višegodišnjem financijskom okviru (VFO). Poduzetnike se naučilo na konkretnom primjeru natječaja kako pristupiti natječajnoj dokumentaciji i kako ju je potrebno čitati. Nadalje, pokazan im je alat Digitalna komora, e-Financiranje pomoću kojeg mogu jednostavno pronaći natječaj koji im odgovara, kako mogu jednostavno koristiti kalkulator prihvatljivosti za brz izračun bodova natječaja te kako mogu sami napraviti poslovni plan i provjerili održivost svoje investicije.

Edukacija je također informirala poduzetnike o čemu sve moraju voditi računa prilikom razrade projektne ideje u projektnu prijavu te koji im alati pri tom stoje na raspolaganju. Također, kroz primjer riješene logičke matrice upoznati su na koji način istu mogu pravilno koristiti za provjeru svojeg projektnog prijedloga. Na edukaciji, polaznicima su također pokazane aplikacije za unos projektnih prijedloga u sustav za prijavu na EU natječaj.