Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo
e-financiranje-icon Created with Sketch.

U suradnji sa Županijskom komorom Karlovac održana je edukacija poslovnog sektora na temu: "Priprema i prijava EU projekata"

Datum objave: 05. Studeni 2021.
Slika

Centar za inovacije i EU projekte održao je, u suradnji sa Županijskom komorom Karlovac, online edukaciju na temu "Priprema i prijava EU projekata". Edukacija je održana 4. studenog 2021 godine.

Cilj edukacije bio je informirati i educirati polaznike o nadolazećim prilikama koje poduzetnicima stoje na raspolaganju koristeći sredstva iz Europske unije. Polaznike se najprije informiralo o prilikama u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) kao i Višegodišnjem financijskom okviru (VFO). Polaznici su upoznati s načinom pronalaska odgovarajućeg natječaja kao i korištenje alata Digitalne komore koji će im u tome biti od velike pomoći. Također su na konkretnom primjeru vidjeli na koji način je potrebno čitati natječajnu dokumentaciju kao i koji su sve alati dostupni za kreiranje projektnog prijedloga. Kroz primjer riješene logičke matrice upoznati su na koji način istu mogu pravilno koristit za provjeru svojeg projektnog prijedloga. Na edukaciji, polaznicima su također pokazane aplikacije za unos projektnih prijedloga u sustav za prijavu na EU natječaj.

Imajući u vidu kako veliki dio projekta zahtjeva i jako dobro razrađene troškove istog, poduzetnici su također upoznati s izradom poslovnog plana kao i na koji način koristiti Digitalnu komoru i alate koji su članicama HGK dostupni i besplatni za korištenje, kako bi što jednostavnije i stručnije pripremili svoje projekte.