Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo
e-financiranje-icon Created with Sketch.

U Rijeci je održana edukacija: "Priprema i provedba EU projekata"

Datum objave: 18. Listopad 2021.
Slika

Centar za inovacije i EU projekata održao je dvodnevnu radionicu, 14. i 15. listopada 2021. godine, u Rijeci na temu: "Priprema i provedba EU projekata". Radionica je organizirana u suradnji s Županijskom komorom Rijeka. Na istoj je sudjelovalo gotovo 50 predstavnika trgovačkih društava. 

Cilj radionice bio je informirati polaznike o sredstvima koje Republici Hrvatskoj stoje na rapsolaganju te im prenjeti znanje kako bi prijavili projekt i povukli sredstva iz EU fondova.

Polaznici su najprije upoznati s glavnom terminologijom koja se tiče EU fondova kao i s fondovima i programima koji su trenutno dostupni Hrvatskoj. Upoznati su s načinom pronalaska odgovarajućeg naječaja, kako čitati natječajnu dokumentaciju, koji sve alati stoje na raspolaganju pri razradi projektne ideje u projekt. Poduzetnici su također upoznati s izradom poslovnog plana kao i na koji način koristiti Digitalnu komoru i alate koji su članicama HGK dostupni i besplatni za korištenje, kako bi što jednostavnije i stručnije pripremili svoje projekte.

Također, kako bi bili spremni kad krenu s realizacijom svojih projekata, polaznicu su iz prve ruke čuli iskustva prerdavača vezano za nabavu i najčešće korekcije koje se događaju u provedbi.