Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo
e-financiranje-icon Created with Sketch.

Obavijest o novim uvjetima programa “COVID-19 zajam za obrtna sredstva”

Datum objave: 19. Listopad 2021.
Slika

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, nastavlja s provedbom mjera za pomoć mikro, malim i srednjim poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo uslijed epidemije koronavirusa, po novim uvjetima.

Poduzetnicima je na raspolaganju "COVID-19 zajam za obrtna sredstva" po novim, znatno povoljnijim uvjetima. Određen je maksimalni iznos zajma do 750.000,00 kuna, a prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici koji su u 2020. godini ostvarili pad prihoda od minimalno 20%. Ovom izmjenom omogućava se dodatna likvidnost poduzetnicima na koje pandemija nije imala izrazito jak utjecaj, ali je ipak financijski otežala njihovo poslovanje.

Poduzetnici se mogu prijaviti na Program do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine. Prijave se zaprimaju isključivo putem sustava za online prijavu, a više informacija o postupku prijave dostupno je na službenoj stranici Agencije. Program je financiran iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.