Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo
e-financiranje-icon Created with Sketch.

Potpora za očuvanje radnih mjesta za mikropoduzetnike - srpanj 2020.

Očuvanje radnih mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane Koronavirusom (COVID -19) narušena gospodarska aktivnost.

Datum objave: 16. Srpanj 2020.
Slika

Ciljana skupina poslodavaca

Poslodavci koji obavljaju gospodarsku djelatnost te zapošljavaju do 10 radnika.

Ciljane skupine radnika

Radnici zaposleni kod poslodavaca iz ciljane skupine poslodavaca odnosno svi osiguranici kod predmetnog poslodavca (bez obzira je li radnik na određeno ili neodređeno, uključujući i osnivače, članove uprave, direktore, prokuriste, te vlasnike obrta.

VAŽNO!

Ciljana skupina radnika ne uključuje:

  • Umirovljenike
  • Strane radnika iz trećih zemalja kojima je prestala važiti dozvola za boravak i rad

Ukoliko više poslovnih subjekata imaju istog osnivača/vlasnika koji pojedinačno zapošljavaju manje od 10 radnika, a svi poslovni subjekti zajedno imaju više od 10 zaposlenih radnika, potpora se neće odobriti.

Visina potpore

  • Iznos od 2.000,00 kuna za mjesec srpanj po radniku koji radi u punom radnom vremenu, odnosno srazmjerni dio po radniku prema broju sati rada u nepunom radnom vremenu.
  • 125 kuna doprinosa za mirovinsko osiguranje temeljem individualne kapitalizirane štednje, odnosno iznos obveze dodatnog doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju individualne kapitalizirane štednje za staž osiguranja s povećanim trajanjem.

Način odabira korisnika

Javni poziv

Za zahtjeve za dodjelu potpore zaprimljene u razdoblju od 07. srpnja do 31. srpnja 2020. godine odobravat će se isplata troškova plaće za srpanj 2020. godine.

Uvjeti:

  • Poslodavci koji zapošljavaju 9 ili manje radnika
  • Pad prihoda lipanj 2020./lipanj 2019. veći od 50%
  • Za radnike zaposlene do 30. lipnja 2020.
  • Poslodavci koji su izvršili prijavu u sustav HZMO-a do 29.2.2020.

Trajanje mjere: Srpanj 2020.

Za više informacija o mjeri posjetite stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje: https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-ocuvanje-radnih-mjesta-mikropoduzetnici/

Izvor: Hrvatski zavod za zapošljavanje