Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo

e-Edukacije

Baza znanja

Ostalo

Predstavljen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o održivom gospodarenju otpadom

HGK je pružila tvrtkama pomoć u prilagodbi poslovanja novim zakonskim odredbama.

Slika

U Hrvatskoj gospodarskoj komori 29. travnja održano je predstavljanje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Zakon je objavljen u Narodnim novinama broj 14, od 7. veljače 2019. godine.

Pred više od 140 predstavnika tvrtki Zakon je predstavio tim Ministarstva zaštite okoliša i energetike: Sanja Radović, načelnica Sektora za održivo gospodarenje otpadom, Nela Palarić, voditeljica Službe za dozvole i prekogranični promet otpadom, Tončika Jarak, viša stručna savjetnica iz Službe za dozvole i prekogranični promet otpadom i Mario Roboz, viši savjetnik – specijalist iz spomenute Službe te Aleksandar Rajilić, voditelj Službe za planove i posebne kategorije otpada.

Cilj predstavljanja bio je pružiti tvrtkama pomoć u prilagodbi poslovanja novim zakonskim odredbama, a tijekom skupa predstavnici tvrtki postavili su niz pitanja na koja su im predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike odgovarali. 

Prezentacija s predstavljanja dostupna je u pratećim dokumentima na poveznici. Verificirane odgovore na pitanja tvrtki objavit ćemo naknadno.