Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo

e-Edukacije

Baza znanja

Edukacije

Uspješna dvodnevna edukacija u ŽK Otočac za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

HGK uz pomoć stručnjaka HGSS-a je educirala poduzetnike o osnovama meteorologije, orijentacije, kartografije, sigurnom vođenju na izlete i ture, tehnikama pružanja prve pomoći i načinu pozivanja pomoći u slučaju nesreće i opasnosti.

Slika

Organizatori su Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja, a samu su obuku izvodili instruktori Hrvatske gorske službe spašavanja Mladen Mužinć, Željko Arnautović, Dubravko Butala te Borislav Aleraj. Uvodno predavanje o komercijalnim aspektima izvođenja turističkih usluga aktivnog i pustolovnog turizma održala je predsjednica Zajednice pustolovnog turizma Hrvatske gospodarske komore Iva Bencun.

Nakon završene dvodnevne edukacije, polaznici dobivaju potvrdu da su pohađali program osposobljavanja za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi te da su stekli korisna znanja o osnovama meteorologije, orijentacije i kartografije, kojima je posvećeno mnogo vremena, o sigurnom vođenju na izlete i ture, o tehnikama pružanja prve pomoći, načinu pozivanja u slučaju nesreće i opasnosti, procjenama situacije i organizaciji akcije zbrinjavanja i spašavanja i o kvalificiranoj suradnji s HGSS-om.

Proizvodi aktivnog odmora koji se razvijaju spoj su avanture, rekreacije, opuštanja, zabave i gurmanskih doživljaja. Pustolovni turizam ima važnu ulogu u strateškom razvoju nove koncepcije cjelogodišnje ponude aktivnog odmora te se izvrsno nadopunjuje s turističkom ponudom susjednih destinacija. Stručno vođene pustolovne ture turistima omogućuju upoznavanje s prirodnim ljepotama i kulturnim nasljeđem putem različitih oblika kretanja. Programi vođenih pustolovnih tura turističko-poučnim, tematskim stazama unaprijedit će turističku ponudu destinacije, turistički nedovoljno razvijenog područja, iskorištavanjem postojećih vrijednih kapaciteta kulturne i prirodne baštine.

Više informacija o edukaciji možete pronaći na sljedećoj poveznici.