e-Edukacije
Baza znanja
Edukacije
Trinaesta konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
Reorganizacija sustava sigurnosti hrane u RH, prevare povezane s hranom i pesticidi u hrani su samo neke od tema o kojima se govorilo na konferenciji.
Hrvatska gospodarska komora je u Opatiji organizirala trinaestu po redu konferenciju o sigurnosti i kvaliteti hrane. Konferencija se održavala od 27. do 29. svibnja. Kao i prijašnjih godina, želja nam je bila da ovaj skup ide ukorak s vremenom te svojim temama, predavačima i načinom rada da što više odgovara aktualnim potrebama hrvatske prehrambene industrije.
Ove godine na Konferenciji poseban naglasak je bio na reorganizaciji sustava sigurnosti hrane u RH. Pod posebnim naglaskom bile su i prevare povezane s hranom, a govorilo se i on navođenju zemlje podrijetla, kako se nositi s tzv. lažnim novostima (fake news), pesticidima u hrani, produženju rokova valjanosti hrane, opasnostima od afričke svinjske kuge i o nizu drugih aktualnih problema.
Uz već tradicionalne pokrovitelje Konferencije, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo zdravstva, posebno smo ponosni na naše sponzore kojima zahvaljujemo na podršci: Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj te tvrtkama Agroproteinka d.d., Vindija d.d. i Calvatis d.o.o.
Program Konferencije možete pronaći na sljedećoj poveznici.