Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo

Edukacije

Vodič za dobru higijensku praksu u industriji proizvoda ribarstva

Saznajte više o sustavima upravljanja higijenom u objektima koji posluju s proizvodima ribarstva.

Slika

Vodič je adaptacija zajedničke publikacije EUROFISH organizacije, norveškog Ministarstva ribarstva i obalnih pitanja te švicarskog Programa promicanja uvoza (SIPPO), a služi kao koristan alat za razumijevanje i provedbu sustava upravljanja higijenom na jednostavan i sveobuhvatan način kako u riboprerađivačkoj industriji, tako i u svim objektima koji posluju s porizvodima ribarstva. 

Cilj vodiča je pružiti praktičan vodič ribarskoj industriji za izradu preduvjetnih programa kojima se omogućava lakši i dosljedniji pristup tržištu EU. Dokument sadrži i ilustracije kao praktične primjere postizanja usklađenosti sa zahtjevima te uobičajenih pogrešaka koje se pojavljuju kod mnogih objekata. 

Vodič je pisan u 14 poglavlja podijeljenih u nekoliko sekcija: Ciljevi, Zakonodavstvo/norme, Ključni zakonski zahtjevi, Načela kontrole upravljanja, Nadzor, Preduvjetna kontrolna lista a podložan je izmjenama i dopunama, a u skladu sa novim znanstvenim spoznajama te svim budućim zakonskim i normativnim propisima iz područja koje obuhvaća.