Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo

Webinar „Prednosti uvođenja ISO 9001 – Pogled sa strane poduzeća“

Norma ISO 9001:2015 Sustavi upravljanja kvalitetom najpoznatija je i najpopularnija norma prema kojoj je u svijetu certificirano više od milijun poslovnih subjekata. Nažalost, bez obzira na veliku popularnost ove norme, u praksi se često događa da poduzeća ne koriste sve mogućnosti koje daje njena primjena. Također se od korisnika mogu čuti primjedbe kako im je uvođenje sustava upravljanja kvalitetom donijelo više novih obveza (posebno vezano za dokumentaciju) umjesto da im olakša poslovanje.

Cilj predavanja je bio da drugačijim pristupom – promatranjem karakterističnih poslovnih procesa organizacije (prodaja, nabava, ljudski resursi, …), zahtjeva norme koji se odnose na pojedini proces te promišljanjem kako se svaki od procesa može poboljšati primjenom zahtjeva norme – polaznici dobiju bolji i jasniji uvid kako primjenom norme ISO 9001:2015 mogu unaprijediti svoje poslovne procese, a time i ukupno poslovanje učiniti učinkovitijim. Rezultati uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, iako mogu donijeti koristi svakoj organizaciji neovisno o njenoj veličini, posebno su vidljivi kod srednjih poduzeća, kao i kod brzorastućih organizacija (primjerice, start-up poduzeća).

Predavanje je namijenjeno upravama i vlasnicima poduzeća, djelatnicima koji su zaduženi za uvođenje i primjenu sustava upravljanja kvalitetom i/ili drugih sustava upravljanja, kao i svima drugima koji razmišljaju o uvođenju sustava upravljanja kvalitetom.

Predavač je Igor Liščić, samostalni savjetnik s dugogodišnjim iskustvom i završenim IRCA edukacijama za vodećeg ocjenitelja u područjima sustava upravljanja kvalitetom, kontinuitetom poslovanja, informacijskom sigurnošću i energetskom učinkovitošću.