Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo

Plastika

Kružno gospodarstvo u industriji plastike

14. međunarodna konferencija Kružno gospodarstvo u industriji plastike – aktivnosti u lancu vrijednost održala se online 17. studenog 2020. godine u organizaciji Hrvatske gospodarske komore. Konferencije se održavaju naizmjenično u Hrvatskoj i Sloveniji, a domaćin ovogodišnje konferencije je Udruženje industrije plastike i gume Hrvatske gospodarske komore.

Slika

Europska strategija za plastiku zahtijeva promjene ponašanja industrije, cijeloga lanca vrijednosti i promjene navika potrošača. Industrija plastike, svjesna problema i obveza koje joj je propisala Europska komisija, poziva sudionike u lancu vrijednosti na dijalog i suradnju kako bi "zatvorili krug" te povećali ugradnju reciklata u nove proizvode. Kako to postići, bila je tema 14. međunarodne online konferencije Kružno gospodarstvo u industriji plastike – aktivnosti u lancu vrijednosti. Konferencije se održavaju naizmjenično u Hrvatskoj i Sloveniji, a domaćin ovogodišnje konferencije je Udruženje industrije plastike i gume Hrvatske gospodarske komore.

Konferencija je bila namijenjena svim dionicima u lancu vrijednosti: proizvođačima i prerađivačima plastike, sakupljačima i obrađivačima plastičnog otpada, nositeljima robnih marki, predstavnicima nadležnih tijela, lokalnoj upravi i samoupravi, znanstvenoj zajednici, programerima i dizajnerima, potrošačima, nevladinim organizacijama i svima zainteresiranima. 

Organizatori konferencije su Hrvatska gospodarska komora, Udruženje industrije plastike i gume, Gospodarska zbornica Slovenije, GIZ Grozd Plasttehnike Slovenija te europsko udruženje proizvođača polimernih materijala PlasticsEurope.