Digitalna Komora logoDigitalna Komora logo

Kupujmo hrvatsko - Hrvatski proizvod za hrvatski turizam

Datum:
06/11/2018 - 07/11/2018
Grad:
Zagreb
Adresa i prostor:
Zagrebački velesajam
Kontakt osoba u HGK:
Logo
Slika

Svečanost je otvorio Josip Zaher, potpredsjednik HGK za trgovinu i financije, a prisutnima su se obratili i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ministar turizma Gari Cappelli te potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Glavno događanje prvog dana bio je okrugli stol pod nazivom Primarna prehrambena proizvodnja – prilika za hrvatski turizam, a uz analizu potrošnje hrane i pića u sezoni posjetiteljima je bio predstavljen i projekt Digitalna komora kojim HGK želi pridonijeti povećanju korištenja ICT tehnologija u području pružanja e-usluga na razini cijele države.

Drugi dan rezerviran je bio za upoznavanje poduzetnika s mogućnostima brendiranja njihovih proizvoda znakovima Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko na radionici EU bespovratna sredstva za pravo uporabe znakova kvalitete HGK, a održao se i 4. Regionalni forum obiteljskog smještaja za Grad Zagreb.

Komora je za sve izlagače i partnere na ovoj akciji osigurala odaziv najvećih hotelskih lanaca, neovisnih hotela, malih i obiteljskih hotela, ugostitelja i drugih pružatelja usluga u turizmu iz cijele Hrvatske. Akciji su se pridružili i ključni predstavnici iz djelatnosti trgovine kao potencijalni distribucijski kanali i tvrtke iz financijskog sektora te drugi ključni dionici.

Cilj projekta je educirati i osvijestiti širu javnost o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te kanaliziranja proizvoda i usluga prema turističkom gospodarskom sektoru kako bi se otvorila mogućnost veće suradnje te sinergijskim učincima povećala konkurentnost hrvatskog gospodarstva i ubrzao gospodarski rast.

Sudjeluj u akciji